lunes

OUTRA FORMA DE COMER MOITA FROITA!!!

Non a todo o mundo lle gusta a froita e moitas veces cansámonos de comela sempre do mesmo xeito.
Con esta receita probamos outra forma, en batido, ao mesmo tempo que practicabamos a técnica de corte!
Esta foi outra das receitas que non chegou as casas!!! Pero é que estaba moi boa!!!






No a todo el mundo le gusta la fruta y muchas veces nos cansamos de comerla siempre de la misma forma. 
Con esta receta probamos otra forma, en batido, al mismo tiempo que practicábamos la técnica de corte!
Esta fue otra de las recetas que no llegó a las casas!!! Pero es que estaba buenísima!!!

domingo

PIZZAS SINXELAS

Contábamosvos na entrada anterior que nos pasabamos o tema francés e esta semana, sen apenas darnos conta, tocounos Italia. Para que vexades, ensinámosvos o proceso de cada un dos alumnos da aula 11 e despois poderedes ver os estupendos resultados. Eles estaban encantados, pero eu (como mestra) comprobei de novo como hai moitas cousas nas que eles, con un pouquiño de motivación, traballan do máis concentrados e felices, sobretodo o comprobar o resultado e o estupendo cheiro que invadía todo o centro.
Aquí a receita para vós. Animádevos!

 JOSE
 BEATRIZ
 IVÁN
  AMAL                        



Os contábamos en la entrada anterior que nos pasábamos al tema francés y esta semana, sin apenas darnos cuenta, nos tocó Italia. Para que veáis, os enseñamos el proceso de cada uno de los alumnos del aula 11 y después podréis ver los estupendos resultados. Ellos estaban encantados, pero yo (como maestra) comprobé de nuevo como hay muchas cosas en las que ellos, con un pouquito de motivación, trabajan de lo más concentrados y felices, sobretodo al comprobar el resultado y el estupendo olor que invadía todo el centro.
Aquí la receta para vosotros. Animaros!


CRÊPES GALEGAS

As filloas fixémolas no Antroido, pero desta volta aventurámonos co tema francés e adaptamos as súas crêpes ao noso obradoiro de cociña. Os rapaces desfrutaron un montón esparcíndoas e dandolles a volta (as primeiras, bueno, son as primeiras, pero despois eran uns expertos!!!). Aínda que desde logo o que máis lles gustou foi comelas!
A receita, para todos os públicos, está aquí.





Las filloas las hicimos en Carnaval, pero esta vez nos aventuramos con el tema francés y adaptamos sus crêpes a nuestro taller de cocina. Los chicos disfrutaron un montón esparciéndolas y dándoles la vuelta (las primeras, bueno, son las primeras, pero después eran unos expertos!!!). Pero desde luego lo que más les gustó fue comérselas!
La receta, para todos los públicos, está aquí.

OVOS CON PATACAS FRITAS... MOOOOI ESPECIAIS!!!

Pero que divertida foi esta receita!!!! Triunfamos e ademáis, pasámolo en grande.
Non vos vamos a contar o proceso (é unha sorpresa) e si queredes sabelo non tedes máis que consultalo, descargando a receita aquí.
Esta vez decidimos amosarvos directamente o resultado de cada un de nos, e a foto de como nos poñemos probándoo!!!
Que saibades que é unha idea xenial para aqueles nenos que teñen algo de reparo en comer froita... sí, froita!!! Descubrídeo!!!






Pero que divertida fue esta receta!!!! Triunfamos y además, lo pasamos en grande. 
No os vamos a contar el proceso (es una sorpresa) y si queréis saberlo no tenéis más que consultarlo, descargando la receta aquí.
Esta vez decidimos enseñaros directamente el resultado de cada un de nosotros, y la foto de como nos ponemos probándolo!!!
Que sepáis que es una idea genial para aquellos niños que tienen algo de reparo en comer fruta... sí, fruta!!! Descubrídlo!!!




GALLETIÑAS DE HOXALDRE


     O máis parecido á plasti que nos podemos atopar na cociña e calquer tipo de masa, e en especial, a masa de hoxaldre. E como tal, adicamonos no apartamento a moldear con diferentes formas as nosas galletas. Sea dito de paso, que o traballo non foi moi duro, porque pouco máis que moldear e untar fixemos, ovo, crema de cacao, chocolate, améndoa,...
    Outra receta fácil que vos invitamos a facer. A receita podédela descargar coma sempre aquí.


          


     Lo más parecido a la plasti que nos podemos encontrar en la cocina, es cualquier tipo de masa, y en especial, la masa de hojaldre. Y como tal, nos dedicamos en el apartamento a moldear con diferentes formas nuestras galletas. Sea dicho de paso, que el trabajo no fue muy duro, porque poco más que moldear y untar hicimos, huevo, crema de cacao, chocolate, almendras,...
    Otra receta fácil que os invitamos a hacer. La receta la podéis descargar como siempre aquí.

lunes

DIVERSIÓN CON FROITA


Sabedes que entre recetas novedosas sempre introducimos unha que nos faga traballar na cociña; e quen non fixo algunha vez unha macedonia de froitas? Todos case seguro que a fixéchedes. Pero, quen xogou a descubrir a froita a través do tacto e do olor antes de poñerse a traballar con ela? Eses fomos nós.
Pasamos un rato do máis divertido tentando adiviñar a froita ca que íamos elaborar a macedonia; e eso foinos moi ben... o que levamos peor foi o de tapar os ollos!!!
Para quen aínda non se atrevera e por si se perde nalgún paso, non dubidedes en consultar a receta aquí
.




 Sabéis que entre recetas novedosas siempre introducimos una que nos haga trabajar en la cocina; y ¿quién no hizo alguna vez una macedonia de frutas? Todos casi seguro que la hicisteis. Pero, ¿quién jugó a descubrir la fruta a través del tacto y del olor antes de ponerse a trabajar con ella? Eses fuimos nosotros.
Pasamos un rato de lo más divertido intentando adivinar la fruta con la que íbamos a elaborar la macedonia; y eso nos fue muy bien... lo que llevamos peor fue lo de tapar los ojos!!!
Para quién aún no se atreviera y por si se pierde en algún paso, no dudéis en consultar la receta aquí.



PISCOLABIS DE PAN


Xa vos falaramos algunha vez dos moldes da coñecida marca Lékué, cos que xa fixeramos os Biscoitos de medo. Teñen cousas moi prácticas e sinxelas de usar, o que nos axuda a nós á hora de traballar cos nosos alumnos e darlle a eles tamén máis autonomía (sen esquecer que non precisamos forno e xa somos expertos co microondas!). A receita ven incluída na caixa do envase e nós puxemonos a experimentar.
Aquí tedes vos a receta para probar!




Os ingredientes:

 

Os pasos:




 






Ya os habíamos hablado alguna vez de los moldes de la conocida marca Lékué, con los que ya hicieramos los Bizcochos de miedo. Tienen cosas muy prácticas y sencillas de usar, lo que nos ayuda a nosotros a la hora de trabajar con nuestros alumnos y darle a ellos también más autonomía (¡sin olvidar que no necesitamos horno y ya somos expertos con el microondas!). La receta viene incluída en la caja del envase y nosotros nos pusimos a experimentar.
¡Aquí tenéis vosotros la receta para probar!